FORTALEZA

OP vakantie in het Noord-Oosten van Brazilië

VAKANTIE IN FORTALEZA (CEARÁ)


In totaal ben ik er 7 keer geweest en ken ik de stad en de omgeving enorm goed. Ook ben ik reisgids geweest op een fantastische rondreis langs een aantal trekpleisters. Graag vertel ik je nu wat meer over mijn ervaringen.
Fortaleza de stadFortaleza is een van de grotere steden van Brazilie. De stad beschikt over een aangenaam centrum in koloniale stijl. Natuurlijk mag ook Praia do Futuro niet ontbreken, het strand met zn grote hoeveelheid baracas (strandtenten). Hier kun je genieten van vers kokoswater en de lokale specialiteit (crabjes uit de parnaiba delta welke je met houten stokken kapot kunt slaan. Ben je op zoek naar lokale specialiteiten dan kun je s avonds een kijkje nemen op de lokale markt op de boulevard (Beira Mar). Op zondag neem je een kijkje bij het romantische Ponte dos Ingleses (pier) waarop je veel spontane amateur gitaristen en verliefde stelletjes zult vinden.
Jericoacoara en Canoa QuebradaGa je reizen dan zijn Jericaocoara en Canoa Quebrada twee aanraders om te bezoeken. Over het paradijselijke strand van Jericoacoara vind je meer op: ….. . Over de wonderschone duinen van Canoa Quebrada vind je meer op deze pagina.
In de bergenVeel beter gestelden uit de stad hebben een tweede woning in de Serra (bergen). Hier is het volgens de lokale bewoners erg koud, wat in dit geval betekent dat het er een hele aangename 25 graden is (kouder dan de 30 tot 35 graden in Fortaleza zelf). De omgeving is adembenemend mooi met overal bananen, mango’s, papaya’s, koffieplanten en cashewbomen. Het is dan ook een aanrader om de bergen te bezoeken tijdens je vakantie in Fortaleza.

VOOR IEDEREEN
ALLE VORMEN
INTERNATIONAAL