FORTALEZA

OP vakantie in het Noord-Oosten van Brazilië

VAKANTIE IN FORTALEZA (CEARÁ)


In totaal ben ik er 7 keer geweest en ken ik de stad en de omgeving enorm goed. Ook ben ik reisgids geweest op een fantastische rondreis langs een aantal trekpleisters. Graag vertel ik je nu wat meer over mijn ervaringen.
Fortaleza de stadFortaleza is een van de grotere steden van Brazilie. De stad beschikt over een aangenaam centrum in koloniale stijl. Natuurlijk mag ook Praia do Futuro niet ontbreken, het strand met zn grote hoeveelheid baracas (strandtenten). Hier kun je genieten van vers kokoswater en de lokale specialiteit (crabjes uit de parnaiba delta welke je met houten stokken kapot kunt slaan. Ben je op zoek naar lokale specialiteiten dan kun je s avonds een kijkje nemen op de lokale markt op de boulevard (Beira Mar). Op zondag neem je een kijkje bij het romantische Ponte dos Ingleses (pier) waarop je veel spontane amateur gitaristen en verliefde stelletjes zult vinden.
Jericoacoara en Canoa QuebradaGa je reizen dan zijn Jericaocoara en Canoa Quebrada twee aanraders om te bezoeken. Over het paradijselijke strand van Jericoacoara vind je meer op: ….. . Over de wonderschone duinen van Canoa Quebrada vind je meer op deze pagina.
Veel beter gestelden uit de stad hebben een tweede woning in de Serra (bergen). Hier is het volgens de lokale bewoners erg koud, wat in dit geval betekent dat het er een hele aangename 25 graden is (kouder dan de 30 tot 35 graden in Fortaleza zelf). De omgeving is adembenemend mooi met overal bananen, mango’s, papaya’s, koffieplanten en cashewbomen. Het is dan ook een aanrader om de bergen te bezoeken tijdens je vakantie in Fortaleza. Kijk voor informatie over eventuele reisvaccinaties voor Brazilië op reisvaccinaties omgeving Delft of reisvaccinaties omgeving Apeldoorn. Ook een negatieve PCR coronatest verklaring behoort tot de mogelijke voorwaarden om het land te mogen betreden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op PCR test Groningen met reisverklaring. Kun je niet wachten totdat je op vakantie gaat? Misschien is een leuke samba percussieworkshop dan een mooie oplossing om alvast in Braziliaanse stemmingen te komen. Kijk voor informatie op Braziliaanse percussie workshop.

Leuke vakanties naar Fortaleza

pexels-osvaldo-oliveira-3412103 (1)

Ben je op zoek naar een leuke pakketreis om naar Fortaleza af te kunnen reizen? Kijk dan op onderstaande overzicht en geniet van een heerlijke vakantie in het mooie Ceará.

  • Leuke pakketreizen naar Fortaleza (hotel en vlucht) – vanaf €850 meer informatie

VOOR IEDEREEN
ALLE VORMEN
INTERNATIONAAL